Вихідними біля Офісу президента мітингували ріелтори

У Києві під будівлею Офісу президента пройшов мітинг ріелторів, які виступили проти законопроекту "Про ріелторську діяльність", який дозволяє купувати або орендувати нерухомість виключно через ріелторів з єдиної бази.

Про це повідомила одна з учасниць акції Маргарита Погосбекова.

"Законотворці придумали закон, щоб продати, купити, здати в оренду будь-який громадянин міг, тільки звернувшись до ріелтора. Радіти б - люди будуть змушені йти до нас, і платити за послуги. А ми протестуємо. Тому що розуміємо - на милування нема силування. Ми не хочемо стати частиною схеми, що нагадує рекет. І грати за правилами ляльководів!", - повідомила вона.

За її словами, ріелтори зрозуміли, що ті повноваження, якими їх хочуть наділити творці законопроєкту - "це шматок сиру в мишоловці".

"Щоб через нас дістатися до грошей народу - власників нерухомості. Всіх громадян не візьмеш під контроль, і даниною не обкладеш. А створити прошарок, що збирає внески і передавати їх "куди треба" прикрившись обов'язкової ріелторської послугою - до цього додумалися. А тих ріелторів, хто в цій схемі брати участь не захоче - легко усунути. За допомогою дивних структур, зовні схожих на органи самоврядування... ", - зазначила учасниця мітингу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Нотаріальна палата прийшла до висновку, що законопроєкт про ріелторську діяльність істотно втручається в процедури відчуження та передачі в оренду об'єктів нерухомості і не може бути прийнятий в поточній редакції.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом