Відновлювати Бородянку довірили скандальній фірмі з орбіти Вавриша

Бородянська селищна рада уклала зі скандальною Терра Проджект чотири договори, за якими компанія має провести капремонт житлових будинків, які постраждали внаслідок обстрілу російських окупантів.

За даними порталу ProZorro, загальна вартість договорів склала 4,7 млн гривень. За документами, підрядник має розробити проєкт та робочу документацію, а також надати експертні послуги із супроводу капітальних ремонтів у житлових будинках Бородянки за такими адресами: №2 на вул. Семашка, №306, 367-А та 425-А на вул. Центральна. Провести ремонти фірма має до кінця 2023 року.

При цьому жодного із укладених договорів у системі ProZorro не опубліковали, тому дізнатися про якісь подробиці закупівлі неможливо.

За даними порталу YouControl, бенефіціаром ТОВ "Терра Проджект" є В'ячеслав Бондарчук, основна діяльність пов'язана з архітектурою та нерухомістю. За джерелами видання "Київвлада", фірма має відношення до відомого столичного забудовника Андрія Вавриша.

Також Терра Проджект "прославилася" розробкою десятків Детальних планів територій у Києві. ДПТ від цієї компанії часто критикують за ігнорування вимог містобудівного законодавства, держстандартів, інтересів місцевих мешканців та порушення процедури під час проведення громадських слухань. Проєкти таких ДПТ, як правило, не спираються на чинний Генплан Києва.

Крім цього відомі факти, коли на основі розроблених ТОВ "Терра Проджект" ДПТ компанії з орбіти того ж Андрія Вавриша надалі здійснюють забудову цих територій. У досьє ТОВ "Терра Проджект" також кілька кримінальних проваджень – за статтями шахрайство та зловживання службовим становищем.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше українські архітектори з UVT GROUP на запит Київської обласної військової держадміністрації та Бородянської громади розробили концепт та презентацію відновлення Бородянки , яка була зруйнована російськими агресорами. Бородянка під час окупації зазнала збитків на понад 150 мільйонів доларів, такі дані дослідження оприлюднила Київська школа економіки (KSE Institute).

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

136

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом