Відновлення України: про що йдеться у підсумковій декларації, прийнятій у Лугано

У Швейцарії на конференції в Лугано було прийнято підсумкову декларацію проєкту з відновлення України, яка постраждала внаслідок російської агресії. Проєкт передбачає надання Україні 750 млрд доларів.

План відновлення розрахований на 10 років, він складається з трьох частин: найближчим часом гуманітарної допомоги, відновлення інфраструктури (орієнтовно до 2025 року), підтримка економічних реформ (орієнтовно до 2032 року).

Президент Швейцарської Конфедерації та голова Федерального департаменту закордонних справ Ігнаціо Кассіс вважає, що план відновлення України додасть нашим співгромадянам впевненості.

Своєю чергою глава українського уряду Денис Шмигаль повідомив, що проєкт Плану був визнаний основним рамковим документом, який задає напрямок процесу відновлення та розвитку.

За словами прем'єра, декларація містить ключові принципи, що визначають критерії та методи оновлення:

  • Партнерство. Україна очолюватиме процес відновлення реалізуватиме його разом із міжнародними партнерами.

  • Спрямованість на реформи.

  • Прозорість, підзвітність, верховенство права.

  • Демократична участь.

  • Залучення багатьох стейкхолдерів.

  • Гендерна рівність та інклюзія.

  • Сталий розвиток.

Глава Міністерства розвитку громад та територій України Олексій Чернишов розповів, що станом на середину червня збитки від руйнувань через війну з росією сягли 95,5 млрд доларів.

"Наразі наші напрямки: відновлення, будівництво тимчасового житла, збільшення кількості соціального житла. Ми орієнтовані на підвищення енергоефективності, модернізацію всього житлово-комунального господарства, зменшення викидів та переробку сміття. Будемо розвивати креативну економіку, зводити наукові центри та індустріальний парк", - наголосив глава Мінрегіону.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, у Варшаві 6 травня відбулася міжнародна донорська конференція, яка мала стати відправною точкою для втілення Плану Маршалла щодо відновлення України. Тоді на допомогу нашій країні зібрали 6,5 млрд доларів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

127

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом