Відкритість даних ДАБІ допоможе побачити весь масштаб проблем на ринку нерухомості

Згідно з останніми дослідженням в Україні зріс рівень корупції в сфері будівництва, при цьому відкритість даних ДАБІ допоможе владі побачити весь масштаб проблем в галузі.

Про це написав у Facebook віце-прем'єр, міністр цифровий трансформації Михайло Федоров.

За його словами, Міністерство зібрало відгуки та рекомендації користувачів відкритих даних і збирається їх включити в нову Єдину електронну систему в сфері будівництва.

"Це насправді крутий приклад співпраці влади, бізнесу та громадськості для спільної мети - реформування будівельної галузі та викорінення корупції", – підкреслив віце-прем'єр.

Також, як зазначив Федоров, буде втілений інструмент "Карта реновації", яка дозволяє активістам моніторити порушення і запобігати незаконним реконструкцій або знесенню пам'ятників архітектури. Він також повідомив, що учасники будівельного ринку можуть ретельніше вибирати контрагентів завдяки сервісів для аналізу судових суперечок – "Суд на долоні", NORA.

Відзначимо, що НЕРУХОМІ також активно використовують відкриті дані, аналізуючи ризики і переваги тих чи інших новобудов. Наш ресурс докладно і об'єктивно розповідає про нововведення на українському ринку нерухомості і дозволяє користувачам бути в курсі всіх останніх трендів і новин. На ресурсі регулярно публікуються і оновлюються огляди і звіти щодо житлових комплексів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

59

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом