Від тисячі доларів і вище: в Держгеокадастрі спрогнозували вартість землі

В Україні вартість гектара землі зросте до тисячі доларів, проте українцям не варто поспішати її продавати.

Про це заявив глава Держгеокадастру Роман Лещенко в ефірі одного з телеканалів, передає Укрінформ.

"Не нижче однієї тисячі доларів буде коштувати гектар української землі, а ринкова вартість буде зростати щороку, і дуже швидко. Тому що земля родюча, конкуренція велика. Аграрний сектор країни – це 50% валютної виручки сьогодні і 20% – ВВП в цілому. Тому ми бачимо всі передумови для того, що капіталізація української землі буде зростати, і громадяни України, які не поспішатимуть продавати, а будуть здавати її в оренду, зможуть отримувати пасивний дохід – він сьогодні у нас теж зростає, оренда сьогодні щороку мінімум на 10-15%, земля фактично буде краще будь-якого депозиту", – зазначив Лещенко.

Глава Держгеокадастру порекомендував українцям, які володіють землею, здавати її в оренду, але ні в якому разі не продавати.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Лещенко заявляв, що громадяни, які незаконно приватизували землю, будуть мати можливість добровільно її повернути, щоб уникнути суворого покарання.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

57

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом