Вибух газу у будинку на Позняках: справу відправили до суду

Обвинувальний акт щодо п'яти чиновників АТ "Київгаз" було відправлено до суду у справі про вибух газу у житловому будинку на вулиці Соломії Крушельницької 1/5 у Дарницькому районі Києва.

Про це повідомили у пресслужбі столичної прокуратури.

Як повідомляється, посадовцям інкримінували порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою, що призвело до загибелі людей.

У прокуратурі нагадали, що вибух газу в десятиповерховому будинку призвів до обвалу конструкцій та загибелі п'ятьох людей, ще троє отримали травми. Причина вибуху – недотримання технології перевірки газових лічильників.

"За кілька тижнів до вибуху співробітники Київгазу знімали газові лічильники з квартир у цьому будинку та встановлювали замість них технологічні перемички (байпаси). Зазначені дії призвели до витоку газу, що і стало причиною вибуху", – уточнили правоохоронці.

Прокуратура звинуватила: першого заступника голови правління "Київгазу", директора однієї з філій, двох головних інженерів та начальника служби охорони праці. Ці особи безпосередньо брали участь у розробці інструкції, згідно з якою проводилася заміна газових лічильників. Збитки від вибуху оцінили у 53 млн грн.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, вибух у десятиповерховому житловому будинку в Дарницькому районі Києва стався вранці 21 червня 2020 року. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що постраждалі жителі зможуть отримати допомогу від столичної влади після того, як оформлять право власності на нове житло. Загалом внаслідок інциденту постраждали 40 сімей.

Відомо, що більшість постраждалих не отримали допомоги. Багато хто скаржиться, що так і не змогли виконати всі бюрократичні процедури. Тим часом у Дарницькій райдержадміністрації запевняють, що сертифікати на нове житло видали всім 40 сім'ям, а кошти на ремонт та купівлю меблів отримали 28 сімей із розрахунку 2925 гривень на "квадрат".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом