Верховний Суд так і не поставив крапку у справі по садибі Дмитрієва

Верховний Суд у середу, 5 жовтня, ухвалив рішення повернути справу щодо садиби Дмитрієва, комплексу будівель на вулиці Хорива, 2 у Подільському районі Києва, на розгляд апеляційної інстанції.

Про це повідомила депутатка Київради Ксенія Семенова на своїй сторінці у Facebook.

"Щодо садиби Дмитрієва суддя Бердник не ризикнула йти на повний безпрідєл, але й громаду не підтримала. Справу повертають в апеляцію", - зазначила Семенова, додавши, що комплекс старовинних будівель був переданий приватній компанії з порушенням законодавства.

Вона нагадала, що Київ виграв суд першої інстанції – садибу повернули у власність міста. Апеляційний господарський суд рішення скасував. Наразі Верховний Суд зобов'язав апеляційний знову розглянути позов по суті.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, власником садиби є компанія "Конвалія-Нерухомість", вона збирається збудувати на цьому місці офісно-громадський комплекс. Проте варто зазначити, що три із восьми будівель садиби є пам'ятками архітектури.

Бенефіціаром та засновником компанії є Вікторія Рогач, а керівником – Роман Шингур. Фірму пов'язують із колишнім головою Центрвиборчкому Михайлом Охендовським.

Будинок Дмитрієва – це цілий комплекс об'єктів та останній архітектурний ансамбль садибного типу, що зберігся на Подолі. Його історія налічує близько 200 років. Автором будівлі є архітектор Олександр Кривошеєв, серед робіт якого – Готель Гладинюка на вул. Б. Хмельницького, 8, низка доходних та житлових будинків у Шевченківському районі. Будинок збудований у стилі класицизму, для якого характерні суворі симетричні форми.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

105

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом