Вчені із Сінгапуру винайшли універсальний захист від спеки та холоду в будинках

Вчені Національного технологічного університету Наньян, розташованого в Сінгапурі, винайшли універсальний захист на вікнах, що допомагає регулювати температуру всередині квартир.

Як повідомляється у статті в журналі Science, вчені покрили оргскло кількома шарами композиту з наночастинок діоксиду ванадію та матеріалом із низьким коефіцієнтом випромінювання. На відміну від звичайної тонувальної плівки, яка здатна пригнічувати сонячне світло, за рахунок чого відбувається охолодження приміщення, винахід сінгапурських вчених захищає від випромінювання та реагує на перепади температур, акумулюючи всередині тепло та зберігаючи мікроклімат усередині житла. Для її роботи не потрібні електричні пристрої, нове скло по-різному сприймає електромагнітні хвилі в залежності від їхньої довжини.

Характеристики, властивості, що підтримують необхідний режиму всередині приміщення, задаються під час покриття. Вчені вважають, що матеріал який вони винайшли, підійде не тільки для тонування скла.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у спальному районі Сінгапуру збудували унікальний екологічний будинок з подвійним фасадом, що забезпечує додатковий комфорт для його мешканців. Подвійний фасад допомагає регулювати температуру всередині будинку. Він також розроблений з можливістю повністю відчинених розсувних дверей для поперечної вентиляції. Ступінь перфорації контролюється розмірами отворів, вони розташовані під різним кутом.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

90

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом