В Ужгороді забудовник висадив у місті алею пальм. Фото

В Ужгороді на вулиці Баб'яка з'явилася алея пальм, яку висадив один із місцевих забудовників. Про це повідомляє видання "Рубрика".

Алея пальм стала зіркою місцевих телеграм-каналів. Екзотичні рослини висадили поряд з іншою екзотикою – між сакурами.

За інформацією заступника міського голови Ужгорода Євгена Плавайка, висадку та закупівлю шести тропічних пальм профінансував один із місцевих забудовників.

"За словами представників підрядної організації, ці красуні з південних країв витримують морози до -20, і мають комфортно почуватися у нашому кліматичному поясі", - повідомив чиновник.
За деякими даними, до висадки пальм має відношення забудовник ЖК Crystal.

Висаджені в Ужгороді пальми – це Трахікарпус Форчуна. Вона ж китайська віялова пальма, це вид пальм, який широко відомий своєю здатністю виживати +в помірному кліматі і витримувати відносно низькі температури. Ця пальма родом із центральної та східної Азії, особливо з гірських районів Китаю, де вона росте на висотах до 2400 метрів над рівнем моря. Трахікарпус Форчуна досягає у висоту від 10 до 12 метрів і має характерне віяло листя з довгими черешками.

Стебло пальми покрите волокнистими волосками, що надає їй унікального зовнішнього вигляду. Її стійкість до холоду робить популярним вибором для садів у помірних широтах+ Європи. Трахікарпус Форчуна не тільки прикрашає сади та парки, а й може використовуватися як солітерна рослина, створюючи екзотичну атмосферу в ландшафтних композиціях.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше влада Ужгорода виступила проти будівництва житла на місці заводу "Тиса".

У мерії дійшли висновку, що на цій ділянці здійснюється самовільне будівництво без отримання відповідних дозвільних документів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом