В уряді планують спростити процедуру відшкодування за втрачене житло

1 хв

В уряді планують спростити процедуру підтвердження права власності на тимчасово окупованих територіях (ТОТ), щоб громадяни могли отримати відшкодування за втрачене житло. Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У майбутньому переселенці, майно яких було знищено, можуть отримати відшкодування за втрачене житло коштом майбутніх репарацій, які рф має виплатити за всі руйнування і злочини. Для цього їм треба внести відомості про таке житло до Реєстру збитків та представити правовстановлюючі документи.

Проте підтвердження права власності на майно, яке залишилося на тимчасово захоплених територіях, унеможливлюється через відсутність доступу до документів. Тому Міністерство юстиції, Держгеокадастр та інші відповідальні відомства планують спростити реєстрацію права власності на майно, що розташоване на ТОТ. 

Як зазначили у міністерстві, це дасть змогу ВПО відновити правовстановлюючі документи та внести відомості про зруйноване житло на ТОТ до Реєстру збитків.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про компенсацію за пошкоджене і знищене майно для українців внаслідок збройної агресії росії. Власник такого майна може подати заяву про надання компенсації за процедурою та переліком документів відповідно до законодавства.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

559

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом