Рада розглянула законопроєкт про компенсації за знищене майно

1 хв

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт №11161 про компенсацію за пошкоджене і знищене майно для українців внаслідок збройної агресії росії. Проголосовали за законопроєкт 255 депутатів, повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Законопроєкт допоможе отримати компенсації за зруйноване нерухоме майно, якщо воно розташоване на тимчасово окупованих територіях або на територіях ведення активних бойових дій. Власник такого майна може подати заяву про надання компенсації за процедурою та переліком документів згідно з визначеною процедурою та відповідно до законодавства.

“Дуже важливий документ для ВПО, які залишились без домівки та втратили все, що мали”, — зазначив Гончаренко.

При цьому фізичний огляд об’єктів нерухомого майна не проводиться. Власник такого майна також може відмовитись від права власності на користь держави.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в березні 2023 року Володимир Зеленський підписав Закон України, який запускає механізми компенсацій за знищене чи пошкоджене житло під час російської агресії. Новий документ визначає перелік одержувачів компенсації, її види, механізм оцінки та ухвалення рішення про надання, а також можливості для отримання нового житла.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

528

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом