В українців хочуть вилучати землю для громадських потреб

Держгеокадастр розробляє законопроєкт про вилучення землі для суспільних потреб. Про це заявив глава відомства Роман Лещенко, передає Економічна правда.

За його словами, в Україні майже вся земля розпайована і приватизована. Тому, скажімо, в разі будівництва дороги, може бути, що вільної землі не знайдеться.

В цьому випадку необхідно розробити правовий механізм компенсації за вилучені земельні ділянки та встановити, відповідно, нормативи грошової оцінки.

Лещенко також розповів, що обговорював з президентом Володимиром Зеленським переклад всіх судових справ, пов'язаних із землею під юрисдикцію Вищого антикорупційного суду: в спеціальну земельну палату.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, глава відомства заявляв також, що Київ втратив мільярд гривень податків через втручання невідомих осіб до земельного кадастру. За його словами, особи, які мали доступ до кадастру, міняли цільове призначення, контури і розміри земельних ділянок.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

92

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом