В Україні зросли ціни на будівельні роботи

В Україні подорожчали будівельно-монтажні роботи за сім місяців на 1,4% у порівнянні з січнем-липнем 2019 року.

Про це повідомила Державна служба статистики.

За даними статвідомства, з початку року ціни збільшилися у житловому будівництві, а також у сегменті інженерних споруд, при цьому знизилися в будівництві нежитлових будівель. Так, в житловому будівництві зростання склало 4%, інженерному – 0,7%, тоді як падіння в нежитловому – 0,3%.

У липні-2020 до липня-2019 вартість будівельних робіт в житловому будівництві зросла на 3,8%, у нежитловому – на 0,1%, в інженерному – на 2,7%.

Крім того, Держстат повідомив, що у липні у порівнянні з червнем вартість робіт з будівництва житлових будинків скоротилася на 0,6%, нежитлових будівель – на 0,8%, інженерних споруд – на 0,9%.

За його даними, у 2019 році ціни на будівельні роботи в Україні зросли на 6% в порівнянні з попереднім роком, тоді як в 2018 році – на 23%.

Показники наведено без урахування анексованою території Криму і Севастополя, а також частини окупованих територій Донецької і Луганської областей, зазначає Держстат.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за рік корупція в столиці на стартовому етапі будівництва, отримання погоджень та дозволів зросла в півтора рази - до 86,7% з 58,3% в 2019 році. Так, з корупцією на етапі здачі об'єкта в експлуатацію учасники ринку в цьому році стикаються в сім разів частіше.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом