В Україні зріс обсяг виконаних будівельних робіт

У жовтні в Україні обсяг виконаних обсяг виконаних будівельних робіт зріс на 13,3% в порівнянні з жовтнем минулого року, при цьому загальний обсяг виконаних робіт з початку року склав 140,9 млрд гривень.

Згідно з даними, які наводить Державна служба статистики, за 10 місяців цей показник виріс на 1,9%, в порівнянні з таким же періодом 2019 року. При цьому в жовтні обсяг виконаних будівельних робіт скоротився на 0,5% в порівнянні з вереснем, в той же час до цього спостерігалося зростання.

При цьому в жовтні цього року в порівнянні з торішнім жовтнем показник скоротився в житловому (-15,8%) і нежилому (-4,1%) будівництві і виріс в інженерному (+ 29%), передає Держстат. Згідно з даними, при цьому частка нового будівництва до загального обсягу виконаних будівельних робіт склала 37,6%.

Якщо брати по регіонах, за 10 місяців 2020 року найбільше зростання будівельних робіт зафіксовано в наступних областях: Хмельницька (45,6% до 4,3 млрд гривень), Донецька (39,9% до 6,5 млрд гривень), Чернігівська (35,2% до 1,9 млрд гривень), Одеська (31,3% до 17,6 млрд гривень), Київська (21% до 9,2 млрд гривень).

При цьому, в декількох областях зафіксований істотний спад. Так, в Херсонській області показники скоротилися на 36% до 873 млн гривень, Запорізькій – на 35% до 2 млрд гривень, в Кіровоградській – на 33,6% до 1 млрд гривень. У Києві також зафіксовано падіння на 6,2% до 31 млрд гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Мінрегіоні повідомили, що за перше півріччя 2020 року кількість будівництв скоротилося на 10%, при цьому заборгованості із зарплат серед будівельників зросли.

Проте, міністр Олексій Чернишов відзначив, будівництво в Україні не зупинилося, незважаючи на кризу, викликану епідемією коронавірусу. За його словами, статистику "вирівняла" програма "Велике будівництво".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

50

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом