В Україні запускають масштабну програму термомодернізації будівель

Парламентарії у другому читанні ухвалили законопроєкт, що дає старт для комплексної термомодернізації будівель в Україні.

Про це повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, повідомляє пресслужба відомства.

За його словами, документ спростить впровадження термомодернізації, що дозволить швидше досягти енергобезпеки та покращить економічний добробут держави.

Зокрема, законопроєкт передбачає впровадження систем енергетичного менеджменту у будинках держсектора, комплексного підходу до формування політики у сфері енергетичної ефективності будівель шляхом стратегії термомодернізації будівель та створення національної бази даних енергетичних та експлуатаційних характеристик будівель. Також є можливість поетапного фінансування з боку Фонду енергоефективності проєктів термомодернізації, що дозволить співвласникам багатоповерхівок запроваджувати енергоефективні заходи покроково.

"Термомодернізація існуючих та будівництво нових, сучасних та енергоефективних будівель – це інструменти, які дозволять декарбонізувати національний фонд будівель України", - додав Чернишов.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, урядова програма "Велика термомодернізація" покликана розробити способи зменшення втрат тепла та споживання газу, що своєю чергою позначиться на комунальних платежах та зміцнить енергонезалежність України. За даними уряду, вартість термомодернізації всіх багатоповерхових будинків становить близько 300 мільярдів гривень.

Перед війною стало відомо, що програму термомодернізації житлових будинків в Україні підтримав Світовий банк. Тоді він заявив про готовність виділити на цю ініціативу 300 млн. доларів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

201

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом