В Україні запрацювала е-система у сфері будівництва

Експериментальний проєкт з впровадження першої черги Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва стартував в Україні на цьому тижні.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Facebook.

"На цьому тижні в Україні стартував пілотний проєкт з впровадження першої черги Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва. Всі онлайн. Відкрито і прозоро. Це частина великої програми цифровізації державних послуг", - написав Шмигаль.

Він додав, що електронна система в сфері будівництва перш за все, буде сприяти відкритості і ліквідації корупції. Запуск системи дозволить зменшити паперовий документообіг, мінімізує упереджене ставлення чиновників, зменшить ймовірність надання підроблених документів. "Це буде означати набагато менше маніпуляцій у сфері містобудування", - зазначив Шмигаль.

За його словами на порталі http://e-construction.gov.ua/ надаватиметься відкритий доступ до відомостей нового Реєстру будівельної діяльності, а також актуальна статистика щодо наданих послуг. На порталі буде доступна онлайн-консультація через чат-бот і калькулятор для визначення класу наслідків (характеристика рівня можливої небезпеки для здоров'я і життя людей) будівель.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Кабінет міністрів затвердив план впровадження електронної системи у сфері будівництва. Спочатку він мав запрацювати ще в минулому місяці.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом