В Україні заарештували 35 об'єктів нерухомості підприємств, що працювали на рф

В Україні вдалося заарештувати 35 об'єктів нерухомості, а також корпоративні права компаній, пов'язаних із країною-агресором. Загальна сума заарештованих активів перевищує 2 млрд гривень.

Про це розповів генпрокурор Андрій Костін, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За його словами, було заарештовано майно компаній, які мають російське коріння, та які досі продовжували працювати в Україні, при цьому спонсоруючи армію окупантів. Офіс генпрокурора зміг домогтися арешту корпоративних прав та об'єктів нерухомості підприємств, пов'язаних із росією. Загальна сума заарештованого – понад 2,3 млрд грн. За наявною у слідства інформацією, протягом 2017-2022 років керівництво цих компаній ухилилося від сплати податків на суму понад 3 млрд грн. При цьому близько 5 млрд гривень легалізували за допомогою юридичної особи-нерезидента, підконтрольного російській нафтовій компанії.

Зазначається, що йдеться про підприємство "Карпатнафтохім" та столичне ТРЦ Ocean Plaza.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, у Верховній Раді 1 серпня зареєстрували проєкт закону №7618 про інформування споживачів про виробників будівельної продукції, пов'язаних із державою-агресором. Згідно з документом потрібно обов'язково вказувати зв'язки з росією в рекламі та маркуванні будівельної продукції, якщо компанії-виробники пов'язані з державою-агресором. Інформація про такі зв'язки повинна займати не менше ніж 15% площі або обсягу всієї реклами.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

62

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом