В Україні візьмуться за конфіскацію російського майна

Верховна Рада у четвер, 3 березня, ухвалила закон про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Росії та її резидентів.

Цей документ передбачає націоналізацію в Україні майна та фінансових коштів юридичних осіб Росії.

Саме рішення про націоналізацію має приймати Рада нацбезпеки та оборони. Список об'єктів, що підлягають націоналізації, має становити уряд. Законопроєкт покликаний урегулювати питання націоналізації всього майна, включаючи об'єкти нерухомості, що знаходяться в Україні.

Як зазначає Мінфін, російський бізнес до моменту окупації Криму був присутній майже у кожному секторі української економіки. Вартість активів РФ досягала $30 млрд. Насамперед йдеться про компанії, які повністю або частково належали суб'єктам із Росії. Активи були зосереджені в об'єктах нерухомості, грошових коштів на банківських рахунках, у важкій та легкій промисловості, оптовій та роздрібній торгівлі, готельному та ресторанному бізнесі, транспорті.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Росія атакувала Україну вранці 24 лютого, тим самим розпочавши справжню війну проти українців. Внаслідок цього від рук російсько-фашистських загарбників постраждали житлові сектори, сьогодні продовжують масово гинути мирні жителі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

91

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом