В Україні відреагували на забудову парків в окупаційному Криму

Прокуратура Криму відкрила провадження через масштабну забудову окупаційною владою парків, які вважаються одними з найкрасивіших на півострові.

Про це повідомили в Представництві Президента України в Криму.

"Дії окупаційної адміністрації були кваліфіковані як порушення законів та звичаїв війни", - повідомили в представництві.

Тим часом постпред українського президента Антон Кориневич заявив, що забудова Фороського парку буде мати вкрай негативні наслідки для навколишнього середовища півострова.

Як повідомляють ЗМІ, сьогодні на його території налічується шість будівельних майданчиків. Згідно з оприлюдненими документами тут хочуть забудувати близько 20% території.

Крім Фороса, як виявилося, почалася активна забудова парку Харакс, який знаходиться в селищі Гаспра. Тут збираються побудувати дев'ятиповерховий житловий будинок відразу на березі моря. При цьому, як розповідають місцеві жителі, в планах у окупантів звести в лісовій зоні, що прмикає, котеджне містечко.

Кримчани намагалися протестувати проти такого будівництва, але керівник окупаційної адміністрації Сергій Аксьонов, який приїхав не місце, заявив, що "будівництво йде в рамках закону".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, під час забудови Фороського парку окупанти зрізали дерева, вік яких може перевищувати сто років. При цьому частина з них є рідкісними, занесеними до Червоної книги.

Як відомо на території парку дозволили реконструкцію 18-поверхової будівлі і будівництво дитячого оздоровчого табору. Як з'ясували журналісти, з 2016 року санаторієм Форос володіє Федерація профспілок Татарстану, а будівництво комплексу веде компанія "Татінвестгражданпроєкт".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

97

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом