В Україні видача сертифікатів енергоефективності будівель зросла в 4 рази

В Україні торік збільшили видачу сертифікатів енергоефективності будівель приблизно учетверо в порівнянні з 2019 роком.

Про це у вівторок, 12 січня, повідомили в пресслужбі Держенергоефективності.

Згідно з повідомленням, всього у 2020 році видали 5018 сертифікатів, тоді як роком раніше – 1300. Як зазначили в пресслужбі, агентство надає власникам будинків повну інформацію щодо енергоефективності конкретної будівлі та як її можна підвищити, намагаються використовувати європейську практику з використання ресурсів, що в результаті дозволяє менше платити за комунальними рахунками і повернути таким чином вкладені кошти.

Як повідомив в.о. глави Держенергоефективності Костянтин Гура, з 1 грудня 2020 року оформлення сертифікатів відбувається за допомогою Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва та з присвоєнням реєстраційного номера. У свою чергу співробітники агентства продовжують проводити моніторинг сертифікатів. Станом на 31 грудня 2020 перевірили 164 сертифіката енергоефективності, з них тільки 56 пройшли перевірку.

"Від якісної роботи енергоаудитора та дотримання діючих норм залежить правильне визначення класу енергоефективності будівлі та ефективність заходів щодо її термомодернізації", – зазначив Гура.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в серпні 2020 року вартість всіх наданих в Фонд енергоефективності проєктів за Програмою "Енергодім" перевищила 1 млрд грн, взяли участь в проєктах понад 15 500 українських сімей.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом