В Україні ціни на будівництво продовжують рости

У третьому кварталі цього року вартість будівельних і монтажних робіт зросла в порівнянні з попереднім періодом на 2,1%.

Відповідні дані опублікувала Державна служба статистики.

Згідно з статистичними даними, найбільш відчутно подорожчання торкнулося будівництва комплексних промислових споруд. Так, в цьому сегменті ціни зросли на 7,5%.

При цьому, будівництво житлових будинків стало дорожче на 1,3%, транспортних об'єктів – на 0,5%.

Згідно з даними Держстату, індекс цін на будівельно-монтажні роботи у вересні 2020 по порівнянні з попереднім місяцем становить 101,9%. Водночас у порівнянні з вереснем минулого року – 105,7%.

Також наголошується, що ціни на в січні-вересні 2020 року зросли на 2,2% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні ціни на будівельні роботи за вісім місяців цього року зросли в середньому на 1,8%, в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

90

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом