В Україні сильно виріс попит на іпотеку – Нацбанк

В Україні в третьому кварталі цього року значно зріс попит на іпотечні кредити. Про це йдеться в опитуванні НБУ, яке було проведено серед банківських установ, передає Liga.net.

Як наголошується в дослідженні, попит на іпотеку показав найзначніший ріст за сім років. В останній раз така ситуація спостерігалася у 2013 році. Регулятор вважає, що причиною цього могло послужити послаблення карантинних обмежень, введених внаслідок епідемії коронавірусу, а також зниження іпотечних ставок в країні.

При цьому, зазначають в НБУ, дещо знизилися і вимоги банків до позичальників, що також послужило стимулюючим фактором для ринку в цілому. На такий крок фінустанови змушені були піти через високу конкуренцію, в тому числі з небанківськими структурами. Разом з тим, відзначають в НБУ, вимоги у основних великих банків навпаки стали жорсткішими.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше в Нацбанку радили Кабінету міністрів ввести часткову компенсацію відсоткової ставки з іпотеки. Так, для молодих сімей без довгої позитивної кредитної історії, кредити за ставкою у 10% все ще не завжди доступні, хоча вони вже є на ринку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом