В Україні розпочала роботу програма "єВідновлення": хто зможе нею скористатися

В Україні запрацювала програма "єВідновлення", яка передбачає виплату цільової грошової допомоги від держави на ремонт житла, пошкодженого російськими окупантами.

Про це повідомили у пресслужбі Мінінфраструктури.

Для того, щоб отримати допомогу, необхідно подати заявку через застосунок "Дія", після цього спецкомісія визначить суму, призначену для ремонту житла. Отримати гроші можна буде на спеціальну картку, яку потрібно відкрити в одному із банків-партнерів програми: А-Банк, Монобанк, ПриватБанк, ПУМБ та Сенс Банк. Термін розгляду заяви та ухвалення рішення про компенсацію не повинен перевищувати 30 календарних днів з дня її подання.

Ті громадяни, котрі вже відновили житло своїми зусиллями, на цю допомогу розраховувати не зможуть. Їм доведеться вже чекати на російські репарації.

Отримані кошти можна витрачати виключно на будматеріали та послуги за ремонтні роботи. З цієї картки банк "пропустить" тільки ті платежі, які пройдуть за кодами МСС 1520 (підрядники в галузі будівництва), 5211 (лісо- та будматеріали) та 5231 (роздрібний продаж) скла, фарб, шпалер. Зняти кошти з картки "ЄВідновлення" або перевести їх на іншу картку теж буде неможливо.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у Києві відремонтували три житлові будинки , які постраждали в ході обстрілів з боку російських окупантів. Загалом Україні, за попередніми підрахунками, необхідні 15-17 млрд доларів на рік міжнародної допомоги, щоб відновити зруйновані в ході війни інфраструктуру та житловий фонд.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

247

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом