В Україні порахують довгобуди: Кабмін затвердив порядок

Кабінет міністрів затвердив порядок формування переліку об'єктів житлового будівництва, які так і не були введені в експлуатацію.

Про це розповіла заступниця міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська, повідомили у пресслужбі відомства.

За її словами, інвентаризацію довгобудів мають провести в наступному році органи місцевого самоврядування.

"Формування переліку дозволить місцевим держадміністраціям детально вивчити актуальну ситуацію та надалі напрацювати чіткі механізми розв'язання проблеми довгобудів", – наголосила чиновниця.

Наразі всі обласні держадміністрації, включаючи Київську та Севастопольську міські держадміністрації мають на своїх сайтах розмістити інформацію про формування таких списків протягом 10 днів. По кожному з проблемних об'єктів необхідно сформувати інвентаризаційну справу. Через 5 місяців цей список має бути сформований та відправлений до Мінрегіону.

До списку мають потрапити об'єкти з класами наслідків середнім (СС2) та значним (СС3), будівництво велося за кошт фізосіб або юросіб, будівельні роботи на ділянках не ведуться вже понад два роки.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, торік влітку створили Міжвідомчу робочу групу, яка має допомогти постраждалим інвесторам у питанні добудови об'єктів незавершеного житлового будівництва. Робочій групі вдалося підготувати постанову уряду щодо інвентаризації недобудов, за доопрацювання документа взялися у Мінрегіоні.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом