В Україні почали розробляти новий Житловий кодекс

В Україні взялися за розробку нового Житлового кодексу, зміни до якого вже давно назріли.

Про це заявив глава Держмолодьжитла Сергій Комнатний, передає пресслужба фонду.

За його словами, за розробку нового кодексу взялися Мінрегіон, Держмолодьжитло, а також були залучені різні експерти. Комнатний впевнений, що в Україні слід переглянути законодавство у сфері житла, щоб воно максимально відповідало сьогоднішнім реаліям.

"Женевська хартія ООН про стале житлове господарство передбачає, зокрема, забезпечення державою доступу для всіх громадян до достатнього, безпечного і доступного житла", - заявив чиновник.

Він нагадав, що сьогодні Житловий кодекс датується ще 1983 роком, Концепція державної житлової політики була затверджена у 1995 році, ось чому норми Конституції в цьому ключі відверто не працюють, а багато державних програм, які мають вирішувати проблеми з доступним житлом для українців, існують лише на папері.

Раніше в Житловий кодекс намагалися внести деякі зміни, але в цілому документ потребує глобальної переробки і оновлення, оскільки його основа морально застаріла, вважає глава Держмолодьжитла.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні за дев'ять місяців цього року за державними програмами отримали житло 400 сімей, при цьому тільки один договір був профінансований з держбюджету. Головним чином фінансове наповнення здійснювалося з місцевих бюджетів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

119

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом