В Україні підскочили ціни на будівельні роботи

В Україні за перші 10 місяців цього року вартість будівельних і монтажних робіт в середньому зросли на 2,6% у порівнянні з таким самим періодом минулого року.

Про це повідомили в Державній службі статистики.

Згідно наведених даних, зростання цін було у всіх сферах будівництва: в житловому подорожчання склало 4,3%, нежилому – 0,5%, інженерному – 3%. При цьому якщо брати жовтень 2020 року, то в порівнянні з жовтнем 2019 року в житловому будівництві ціни зросли на 5,6%, в нежитловому – на 3,6%, в інженерному – на 10,2%.

Якщо розглядати динаміку цін у порівнянні з вереснем, то в жовтні відбулися наступні зміни: будівництво житла подорожчало на 0,1%, нежитлових приміщень та інженерних споруд – подорожчало на 0,3%.

Відповідні дані Держстат навів без урахування анексованих та окупованих територій України.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в жовтні обсяг виконаних будівельних робіт зріс на 13,3% в порівнянні з жовтнем минулого року, при цьому загальний обсяг виконаних робіт з початку року склав 140,9 млрд гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

112

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом