В Україні оновлено перелік стандартів для промисловості будівельних матеріалів

У Міністерстві розвитку громад і територій України затвердили оновлений перелік стандартів щодо промисловості будівельних матеріалів.

Про це повідомляє у середу, 8 липня, пресслужба Мінрегіону.

"Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов підписав наказ "Про затвердження Переліків національних стандартів, відповідність яким надає презумпцію відповідності виробів вимогам Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перелік затверджений відповідно до Закону України "Про технічні регламенти та оцінки відповідності" та постанови Кабінету Міністрів України "Про визначення сфер діяльності, в яких центральні органи виконавчої влади та Служба безпеки України здійснюють функції технічного регулювання".

Згідно із законодавством, будівельні вироби повинні відповідати основним вимогам, визначеним у Технічному регламенті щодо споруд, в яких вони застосовуються, зокрема, національними стандартами ДСТУ і гармонізованими європейськими ДСТУ Б EN, будівельним нормам і повинні бути промарковані національним знаком відповідності. Тільки такі вироби можуть вільно продаватися і використовуватися у будівництві на території України.

Востаннє перелік національних стандартів щодо відповідності будівельних виробів вимогам Технічного регламенту оновлювався у 2015 році.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт, який спрямований на запровадження в Україні регламенту Європейського Союзу про якість будівельної продукції.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

62

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом