В Україні хочуть запустити реєстр вкладів у первинну нерухомість

Скоро в Україні мають запустити реєстр вкладів у первинну нерухомість, який повинен буде захистити інвесторів.

Про це заявив заступник глави Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко, передає пресслужба МВС.

За його словами, законопроєкт вже готовий і його збираються внести в парламент. Чиновник також додав, що документ захистить інвесторів і дасть гарантії в отриманні житла, за яке вони заплатили.

"Згідно з проєктом закону, якщо людина вкладає гроші в будівництво, вносяться дані до єдиного реєстру", – підкреслив Геращенко.

Він додав, що над законопроєктом працювали заступник голови парламентського комітету з питань містобудування Олена Шуляк, інвестори, представники будівельних компаній, органів місцевої влади, а також різні профільні експерти.

Геращенко зазначив, що МВС не відповідає за будівництво будівель, але за дорученням президента Володимира Зеленського представники Міністерства внутрішніх справ посприяли розробці даного документа. Чиновник упевнений, що цей законопроєкт допоможе вирішити проблему довгобудів в Україні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, проєкт закону, що захищає права інвесторів перед недобросовісними забудовниками, був опублікований у понеділок, 5 жовтня, на сайті Мінрегіону. Як підкреслюють автори, він повинен очистити ринок нерухомості від різного роду незаконних схем.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом