В Осло з перероблених матеріалів звели музей Мунка. Фото

У столиці Норвегії побудували 13-поверховий музей знаменитого художника Едварда Мунка, під час будівництва використовували перероблені матеріали.

Як повідомляє видання Dezeen, за розробку проєкту відповідало архітектурне бюро Estudio Herrero. Будівля розташувалося на березі, недалеко від оперного театру. Тут буде зберігатися найбільша в світі колекція робіт Мунка. Тут також можна буде подивитися на один з варіантів картини "Крик" і на роботи з найрізноманітнішими форматами. Наприклад фреску Alma Mater шириною у 11,5 метра.

Крім робіт художника в музеї будуть зали з експонатами, що розповідають про історію Осло. Загальна виставкова площа – близько 26 тисяч квадратних метрів.

Фасад будівлі покривають алюмінієві панелі, а перероблені матеріали, які використовувалися в будівництві, відповідають якості Passivhaus і є екологічно безпечними.

На даху музею обладнають оглядовий майданчик з видами на гори і фіорди Осло.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Норвегії хочуть побудувати унікальний судноплавний тунель в самій вузькій частині гірського півострова Стад. У березні проєкт отримав дозвіл на початок будівництва. У 2021 році на перший етап реалізації з держбюджету Норвегії буде виділено 8,8 млн доларів. Загальні інвестиції оцінюються в 330 млн доларів. Термін будівництва – 3-4 роки.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

120

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом