У Норвегії побудують перший в світі тунель для кораблів. Відео

У Норвегії збираються побудувати унікальний судноплавний тунель у самій вузькій частині гірського півострова Стад.

Про це повідомили у Норвезькій береговій адміністрації (NCA), передає Sea News.

Як стало відомо, будівництво Stad Ship Tunnel спочатку мало стартувати ще минулого року, проте досі так і не почалося. Поки проєкт проходить додатковий аудит, який, за словами представників NCA, повинен завершитися вже в поточному році.

"Проєкт поки не фінансується урядом Норвегії. Але ми сподіваємося отримати фінансування з держбюджету вже у 2021 році. У цьому році проводяться підготовчі роботи, в тому числі з придбання землі та археологічні розкопки", - розповіли чиновники.

Згідно плану проєкту, Stad Ship Tunnel зв'яже два фьорда і допоможе судам уникнути труднощів морського шляху в цій частині норвезького узбережжя. Прохід тут небезпечний через сильний вітер і потужну течію. Дуже часто судна довго простоюють в очікуванні сприятливих погодних умов.

Таким чином тунель суттєво прискорить процеси морської логістики, що сприятливо позначиться на економіці регіону.

Розробники проєкту стверджують, що Stad Ship Tunnel пройде під горою заввишки більше 300 м. В процесі спорудження баржами буде вивезено близько 3 млрд куб. метрів твердих гірських порід. Все будівництво займе близько чотирьох років.

Відзначається, що півострів Стад огинають не менше 20 суден за добу, а з відкриттям нового морського тунелю їх кількість може значно збільшитися. Рух у тунелі буде односторонній, напрямок руху буде змінюватися щогодини, а спеціальний центр руху суден забезпечить оптимальний трафік в цьому районі.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом