В Одесі руйнується пам'ятник архітектури, а влада витратилася тільки на реставрацію дверей

В Одесі пам'ятник архітектури, який знаходиться на вулиці Гоголя, 19 руйнується, несучи загрозу пішоходам, оскільки фрагменти фасаду і частини балконів падають просто на тротуар.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, ця будівля – прибутковий будинок графа Михайла Толстого – руйнується на очах, при цьому міська влада не поспішає виділити гроші на її ремонт.

Проте, навесні цього року з міського бюджету було витрачено 200 тисяч гривень на реставрацію дверей. Ця ціна завищена, оскільки місцеві активісти, які займаються реставрацією старовинних дверей, витрачають в сім разів менше. У свою чергу, начальник управління з охорони об'єктів культурної спадщини Одеської міськради Павло Остапенко заявив, що дорожнеча пояснюється нібито залученням до проєкту київських експертів.

Прибутковий будинок графа Толстого, це пам'ятка архітектури місцевого значення. Був побудований у 1880 році архітектором Феліксом Гонсіровським, який потім проживав тут у мансардному поверсі. За задумом тут мали жити багаті квартиронаймачі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі пам'ятник архітектури на Дерибасівській, 1 опинився під загрозою руйнування через незаконну реконструкцію квартири.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом