В Одесі впритул до пам'ятника архітектури побудують житловий будинок

В Одесі виставили на продаж будинок всередині двору особняка Менделевича на вул. Маразліївській, 28 (Приморський район).

Згідно оголошенням, домоволодіння продається під будівництво за $300 тисяч. Це 10-поверхова будівля, яка стоятиме впритул до пам'ятки архітектури маєтка Менделевича. Як повідомляють місцеві ЗМІ, власники будівлі всередині двору продають домоволодіння під реконструкцію.

Особняк Менделевича в Одесі
archodessa.com

Зазначимо, что на офіційному сайті містобудівного кадастру відсутні будь-які дані з цього будівництва.

Фасадний сірий будинок, біля якого планується будівництво, – це пам'ятка архітектури місцевого значення маєток Юхима Менделевича. Ця красива будівля побудована в стилі неоренесансу, має два поверхи і житловий напівпідвал. Тепер же на його тлі виросте безглузда 10-поверхова будівля, що буде порушувати гармонійний вигляд пам'ятника архітектури.

Тим часом, поруч на вул. Маразліївській, 18 знаходиться ще один маєток Менделевича, який в січні 2020 року виставили на продаж за $2 млн. Згідно з документами, планується реконструкція маєтку під 6-поверховий готель. Тобто це вже другий маєток Менделевича, який буде знищений забудовником. Якби пам'ятник архітектури на вул. Маразліївській, 28 теж був непридатним для проживання, то і він, без сумніву, пішов би під забудову.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі збираються побудувати новий торговий центр на розі Дерибасівської та Червоного провулка, з відтворенням фасаду колишнього готелю "Спартак".

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук