В Одесі прийняли нові правила забудови міста: що зміниться

На засіданні Одеської міської ради в середу, 3 лютого, було прийнято рішення про введення нових стандартів у забудові міста.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, мінімальна відстань між приватними житловими будинками і восьмиповерхового будинками до 8 поверхів має складати мінімум 15 метрів. При будівництві висоток (вище 9 поверхів) – відстань від фасадів нового будинку до межі земельної ділянки має бути не менше 20 метрів.

При будівництві багатоквартирного будинку або комплексу може бути забудовано не більше 50% ділянки – для 3 поверхів без урахування мансарди, 45% - для 4-5 поверхів, 40% – для 6-8 поверхів, 35% – для 9-10 поверхів, 30 % – для 11 поверхів і вище.

Для під'їзду до житлових будинків, ТЦ передбачаються двохсмугові проїзди шириною не менше 5,5 м, а до окремо розташованих будинків – односмугові проїзди завширшки не менше 3,5 м.

Згідно з рішенням міської ради, поверховість будинків в межах територій садибної забудови не може перевищувати 3-х поверхів без урахування мансарди Також тут можна будувати багатоквартирні (секційні) будинки.

Що стосується будівництва в межах історичного ареалу, то тут новобудови не повинні перевищувати 18,6 метрів, висота акцентних будівель на розі кварталів – не вище 21,3 метрів.

Відзначимо, що в період реформи, коли контроль за будівництвом фактично перестав існувати, багато пам'ятників історії опинилися під загрозою зникнення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі впритул до пам'ятки архітектури побудують житловий будинок. Як стало відомо, виставили на продаж будинок всередині двору особняка Менделевича на вул. Маразліївській, 28.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

106

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом