В Одесі комунальники спиляли легендарну "Пушкінську тополю". фото

В Одесі працівники комунальних служб "кронували" відому канадську тополю, що росте у дворі будинку на вулиці Торговій, 17.

Як повідомляє Думська, це дерево є місцевою пам'яткою, до нього екскурсоводи приводять туристів. Про подію стало відомо після повідомлення краєзнавця Олександра Бабича у соцмережах.

Знаменита тополя в Одесі
facebook.com/aleksander.babich

За його словами, це двохсотлітнє дерево було висотою близько 50 метрів і шириною в півтора метри. Місцеві називають його "Пушкінською тополею".

Держава взяла під охорону дерево ще у 1983 році. Тепер комунальники спиляли верхівку тополі, залишивши лише стовбур заввишки у п'ять метрів. Екоактивіст Владислав Балинський заявляє, що дерево тепер проживе максимум роки три.

Знаменита тополя в Одесі
facebook.com/aleksander.babich

За його словами, пошкодження більше третини скелетних гілок кваліфікується як пошкодження до ступеня "не зупинки зростання". За це передбачено покарання аж до кримінального.

Знаменита тополя в Одесі
facebook.com/aleksander.babich

Згідно з однією з легенд, російський поет Олександр Пушкін з цієї тополі залазив у вікно до дружини комерсанта Резніча. За іншою версією поет просто посадив це дерево.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, під час будівництва нового ресторану швидкого харчування МакДональдс в Одесі в районі автовокзалу робочі закатали в бетон живе дерево.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук