В Одесі хочуть знести старовинну друкарню на Рішельєвській та побудувати житловий будинок

Одесити створили на урядовому порталі петицію, намагаючись захистити старовинну будівлю друкарні у центрі міста на вулиці Рішельєвській (Приморський район) від знесення. На її місці збираються побудувати житловий будинок.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, автори петиції просять просять повернути будівлі на вулиці Рішельєвській, 47, 49 і Великій Арнаутській, 40 охоронний статус як пам'ятнику архітектури, що був позбавлений місцевими чиновниками.

Як підкреслюється в петиції, на місці старовинної будівлі хочуть звести багатоквартирний будинок. Необхідні будівельні дозволи вже видав міський ДАБК.

Як стало відомо, зводити шестиповерховий житловий будинок буде компанія "Одеса-сіті". Об'єкт, згідно з планами, буде також містити два підземні поверхи. Загальна площа будівлі – 11 тисяч квадратних метрів. Тут будуть розташовуватися переважно однокімнатні квартири.

Будівля друкарні було побудовано в 1841 році. У ньому працював відомий видавець Юхим Фесенко.

"Об'єкт є не просто архітектурною пам'яткою, а й є величезним культурним спадком", - підкреслили автори петиції.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі під час будівельних робіт був пошкоджений знаменитий будинок Руссова, який є пам'яткою архітектури, через що правоохоронні органи порушили кримінальну справу стосовно власника частини будинку і підрядника.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом