В Одесі через аукціон шахраї намагалися продати нерухомість Міноборони

В Одесі за допомогою аукціону намагалися незаконно продати майно Міністерства оборони – частину нерухомості військового містечка.

Про це у четвер, 24 вересня, повідомили в пресслужбі Міноборони.

Як повідомляється, фонди Міноборони, порушуючи чинне законодавство, виставили на аукціон майно відомства під виглядом арештованого. У міністерстві зауважили протиправні дії та зупинили процес продажу нерухомості однієї з військових частин. Також вдалося оскаржити дії реєстратора, який зареєстрував це майно на фізособу. Як повідомляється, мова йде про приміщення площею понад 13 тисяч квадратних метрів.

У повідомленні Міноборони підкреслюється, що право власності на зазначене майно було зареєстровано у минулому році 31 жовтня. Таким чином, державі було завдано збитків в особливо великому розмірі.

"25 червня приватний виконавець виконавчого округу Одеської області виніс постанову про арешт майна боржника. Потім майно було незаконно виставлено на продаж через ДП "Систему електронних торгів арештованим майном ", - сказано в повідомленні.

Заводський районний суд Миколаєва прийняв рішення зупинити торги. Правоохоронні органи проводять розслідування за статтями КК "Шахрайство" і "Недбале ставлення до військової служби".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Міністерство оборони і Офіс генерального прокурора повернули в державну власність земельну ділянку в Дарницькому районі Києва. Як зазначається, були визнані недійсними рішення Київської міської ради про передачу суб'єкту господарювання у власність згаданої земельної ділянки.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

53

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом