В Києві знесли церковний МАФ, збудований без дозволів

1 хв

В Києві на території Національного музею історії України знесли незаконну каплицю УПЦ, розташовану біля Десятинної церкви. Про це повідомив Національний музей історії України на своїй сторінці у Facebook.

“16 травня 2024 року Державна виконавча служба України забезпечила виконання судового рішення про демонтаж незаконної споруди, яка у різних формах проіснувала на території Національного музею історії України з 2006 по 2024 рік”, — йдеться у повідомленні.

“Церква-маф” розташовувалась на Старокиївській горі 18 років. Спочатку це була споруда з трьох сполучених між собою кіосків, яка згодом стала “Десятинним Храмом Різдва Пресвятої Богородиці” УПЦ МП.

Звільнену територію планують використовувати для проведення просвітницьких заходів, дитячих програм, а також археологічних досліджень земельних ділянок, які ще не були вивчені.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у вересні 2023 року Північний апеляційний господарський суд підтвердив рішення суду першої інстанції щодо демонтажу "храму-МАФу" біля Десятинної церкви. 

Відповідач запевняв, що не має грошей для демонтажу споруди, тому потрібну суму зібрав музей за менш як добу. Нагадаємо, що розгляд судової справи щодо знесення МАФу на Володимирській триває з 20 липня 2020 року.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

329

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом