Суд дозволив знести церковний МАФ, збудований без дозволів

Апеляційний суд підтвердив рішення суду першої інстанції щодо демонтажу "храму-МАФу" біля Десятинної церкви. Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Незаконне будівництво звели на ділянці Національного музею історії України. Згідно з рішенням суду, громада храму має власним коштом знести незаконну будівлю та виплатити витрати за судовий збір та технічну експертизу.

Каплицю біля фундаменту Десятинної церкви на вулиці Володимирській, 2, збудувала Українська православна церква московського патріархату. Спочатку споруда виглядала трьома зблокованими кіосками, які потім обклали цеглою.

Міністерство культури підтвердило, що розміщення каплиці на території Національного музею історії України є незаконним.

Розгляд судової справи щодо знесення МАФу на Володимирській триває з 20 липня 2020 року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Держінспекція архітектури та містобудування відмовила у видачі дозволу на будівництво багатофункціонального комплексу на вулиці Прирічній, 5а в Оболонському районі Києва.

Як стало відомо із відкритого доступу до Порталу Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, будівництво комплексу планувала релігійна громада на ділянці площею 2,6 га.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

420

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом