В Києві чиновники підробили акт на землю у Національному парку "Голосіївський"

Анна Завірюха 19:15, 30.07.2024

Співробітники Національної поліції викрили посадовців державного земельного кадастру на Київщині, які завдали державі понад 105 млн гривень збитків. Про це правоохоронці повідомили у телеграм-каналі.

Зловмисники шахрайським шляхом заволоділи ділянкою, яка перебувала у володінні Національного природного парку "Голосіївський" і хотіли її згодом продати.

У злочині підозрюють групу осіб, які займали керівні посади в держпідприємстві. Використовуючи службове становище, вони здійснили підробку державного акту на право власності земельною ділянкою площею 8 гектарів. Потім шахраї зареєстрували вказаний акт у Національній кадастровій системі України та в системі реєстрації речових прав на нерухоме майно. Після незаконного заволодіння землею, зловмисники почали шукати потенційних покупців. У січні цього року вони розмістили оголошення про її продаж.

Правоохоронці вилучили у фігурантів справи документи, які свідчать, що державі було завдано збитків на понад 105 млн гривень. Слідчі Нацполіції оголосили підозру п’ятьом членам організованої злочинної групи. Їм інкримінують шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою. Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше голова державної екологічної інспекції Андрій Мальований повідомив, що Голосіївський парк в Києві перевірять на предмет незаконних забудов. Тоді основною складністю захистити парк від забудови є те, що немає чіткого визначення його кордонів, що і привертає різних забудовників.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук