В Івано-Франківську адмінбудівлю переобладнали під енергоефективне житло

Адміністративну будівлю в Івано-Франківську переобладнали під енергоефективне житло для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в межах програми, що підтримується Євросоюзом. Реалізується проєкт міжнародною організацією НЕФКО. 

У ході реконструкції в будівлі впровадили значні модернізаційні та енергоефективні заходи. Добудували ще один поверх, зробили нове дахове покриття, а також встановили індивідуальний тепловий пункт, систему пожежної безпеки та теплоізоляцію. Також були підведені інженерні мережі та виконані внутрішньо-опоряджувальні роботи. Соціальне житло для ВПО вдалося забезпечити всіма необхідними меблями, побутовою технікою, кухонним приладдям та предметами для спальні. Крім того, облагородили навколишню територію та встановили дитячий майданчик. 

Ця будівля – другий завершений об’єкт, відремонтований у місті в межах підтримки ЄС вартістю 19 млн євро. Програма спрямована на забезпечення переселенців притулком шляхом перетворення наявних муніципальних будівель на енергоефективне житло у десяти містах західного та центрального регіонів країни, а саме Звягелі, Золочеві, Івано-Франківську, Ківерцях, Ковелі, Луцьку, Рівному, Хмельницькому, Чернівцях та Чорткові.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у Чернівецькій області є понад 100 будівель комунальної власності, які збираються переобладнати під житло для ВПО.

За останні два роки за кошти міжнародних організацій відремонтували 48 будівель загальною площею 80,5 тисячі  кв.м.
 

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

941

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом