В Іспанії суд ухвалив знести вілли на елітному курорті. Фото

Верховний суд Іспанії ухвалив знести житлову нерухомість на курорті Marina Isla de Valdecañas. Це територія площею 153 гектарів, тут розташовується 186 вілл, штучний пляж, поле для гольфу.

Як повідомляє el Periodico Extremadura, будівництво вілл біля водосховища Вальдеканьяс почалося у 2007 і закінчилося у 2011 році. Тут дивовижна природа, мешканці насолоджувалися нею близько 9 років. Курорт мав велику популярність серед місцевих еліт: політиків, артистів, багатіїв. Проте з'ясувалося, що будівництво велося на території заповідника, що охороняється. У результаті екологи подали до суду та виграли справу. Забудовник та власники нерухомості повинні повернути все у первозданний вигляд.

Зазначається, що суд у 2020 році спочатку ухвалив рішення про часткове знесення селища, проте вже у 2022 році справу переглянули і тепер знести мають усі будинки. Мешканці подали апеляцію на це рішення, яка ще не була розглянута. Знесення курорту може коштувати 200 млн євро.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Франції суд розпорядився знести особняк британського мільйонера Патріка Дітера, який було збудовано без дозвільних документів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом