В Іспанії добудували найвищий житловий хмарочос у Євросоюзі. Відео

В Іспанії завершилося будівництво висотки Intempo, яка стала найвищим житловим хмарочосом у Євросоюзі.

Як повідомляє The Guardian, розташовується він у місті Бенідорм, яке користується великою популярністю у туристів. Хмарочос складається з двох веж, з'єднаних вгорі ромбовидною структурою, висота всієї конструкції становить 187 метрів. Крім того, вежі ще можуть похвалитися ліфтом, що піднімається зі швидкістю 4,2 метра в секунду. На самий верх будівлі ліфт піднімається за 52 секунди.

На самому верху хмарочоса розташовується пентхаус, ціна якого сягає 2 млн євро. На поверхах нижче житло коштує менше, вартість стартує від 257 тисяч євро.

Ринок житла у Бенідормі нестабільний і багато в чому залежить від напливу туристів, але ріелтори з агентства Uniq Residential зазначають, що з наявних 256 квартир, 100 вже продали. При чому іспанці купили лише 60% житла, решту викупили іноземці – росіяни, німці, скандинави і бельгійці.

Будувати хмарочос почали ще 17 років тому, за час будівництва змінилося кілька власників. В останній раз викупив його фонд SVPGlobal за 60 млн євро у так званого "поганого банку" Sareb, створеного для виведення десятків тисяч незавершених об'єктів нерухомості після "пузира" на ринку нерухомості в Іспанії, що лопнув у 2008 році.

Нові власники Intempo впевнені, що завдяки реалізації їх проєкту на Середземному морі вдасться побудувати аналог американським Майамі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Інституті сучасної архітектури Каталонії (IAAC) розробили проєкт сучасного незвичайного будинку, який "ідеально має підійти для життя на карантині". Це дерев'яний будиночок, він буде розташовуватися в природному парку Серра-де-Кольсерола. Його головна особливість – на будівництво пішло всього близько п'яти місяців. Для цього використовувалися 40 сосен.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

426

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом