В Ірпені влітку будуватимуть першу багатоповерхівку на місці зруйнованої

На початку літа в Ірпені під Києвом стартує будівництво першого багатоквартирного будинку на місці демонтованої п'ятиповерхівки, яка постраждала від обстрілів російських агресорів.

Як повыдомляє ITV, будуватиметься житловий будинок на Гостомельському шосе, де бої за Київ у березні минулого року були найзапеклішими. Проєкт будівництва здійснювався спільно з Міжнародною організацією з міграції за підтримки уряду Німеччини, замовником виступає Ірпінська міськрада. За словами інженера МОМ Іллі Шепунова, наразі розробляється проєктна документація. Після того, як вона пройде технічну експертизу, міськрада передасть організації з міграції права замовника, що дасть тій можливість розпочати будівництво.

За попередніми даними, у новому будинку буде 76 квартир, житимуть в ньому будуть ті ж люди, що жили тут раніше у старому. На реалізацію проєкту уряд Німеччини пообіцяв виділити 3 млн євро.

Також за підтримки німецької влади було частково відновлено будинок на Северинівській, 154б. Станом на 1 квітня міська влада провела 214 закупівель більш ніж на 405 мільйонів гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше в Ірпені під Києвом за програмою "ВідновіДІМ" відновили два житлові комплекси – Затишний та Ново-Оскольський.

На відновлення ЖК Затишний та ЖК Ново-Оскольський Євросоюз виділив 12,5 мільйонів гривень. Кошти були спрямовані на ремонт фасадів, встановлення нових вікон, відновлення інженерних систем, покращення енергоефективності будівель тощо.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

81

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом