В Ірпені реалізують найбільший в Україні проєкт із соціальним житлом

В Ірпені розпочали реалізацію найбільшого в Україні проєкту із соціальним житлом – будівництва нового модульного містечка на території колишнього санаторію "Ластівка".

Про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин у своєму Телеграм-каналі.

За його словами, будівництво здійснюється завдяки наданій допомозі з боку влади Фінляндії та Польщі. Зокрема, фіни надали 12 таунхаусів по 3 квартири в кожному, а поляки допоможуть побудувати ще 240 квартир, таким чином модульне містечко зможе дати притулок 276 родинам, які втратили житло через агресію російських окупантів.

Маркушин наголосив, що це буде найбільший проєкт в Україні щодо забезпечення соціальним житлом постраждалих громадян.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у відновленні Ірпеня візьме участь відома американська архітектурна студія Gensler. Вона має великий досвід у створенні масштабних проєктів, але компанія не брала участі у відбудові міст після війни. Проте Gensler все ж таки вирішила стати партнером міста Ірпінь і допомагатиме йому в процесі комплексного відновлення.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

85

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом