В Естонії обговорили проєкти реновації двох будинків в Миколаєві

1 хв

З 9 по 13 вересня в Таллінні українські архітектори з представниками Естонської спілки квартирних об’єднань обговорили питання реновації п'яти та девʼятиповерхівки у Миколаєві. Про це повідомило видання "Хмарочос".

Ці роботи реалізуються в межах проєкту "Реконструкція житлових будинків України" з акцентом на розвиток співпраці у відбудові Харкова, Миколаєва та Житомира. Українських архітекторів зацікавила можливість застосування систем: вентильованого фасаду, кондиціонування без зовнішніх блоків, вакуумно-сифонного водовідведення дощових вод з покрівлі, встановлення енергоощадних систем, створення рекреаційних зон для проведення тихого відпочинку.

Делегація відвідала виробництво дерев’яних елементів Timbeco та розглянула приклади реконструкції будинків з використанням цих матеріалів у Таллінні.

Нагадаємо, проєкт співпраці та обміну досвідом між Естонією та Україною стартував у травні 2023 року і триватиме до жовтня 2024 року. Він спрямований на підготовку до реновації житлових будинків у трьох українських містах, що зазнали руйнувань через російську агресію. Також проєкт допомагає розробити необхідні технічні завдання для відновлення, включаючи фінансування та управління після виконаних робіт.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в липні 2024 року для залучення інвестицій з інших країн Національний банк спростив доступ іноземних інвесторів до відбудови й відновлення України. 

Ці зміни допоможуть розширити звʼязок з міжнародним центральним депозитарієм Clearstream Banking Luxembourg і дадуть змогу виконати зобов’язання України, зафіксовані меморандумом з МВФ. 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

142

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом