НБУ спростив доступ іноземних інвесторів до відбудови України

1 хв

Національний банк оновив нормативно-правову базу для забезпечення прямого доступу іноземних інвесторів до відбудови й відновлення України. Про це повідомила пресслужба НБУ.

З 24 липня 2024 року Нацбанк зможе відкривати та обслуговувати рахунок в цінних паперах номінального утримувача для іноземної фінансової установи, що відповідає вимогам законодавства України, та рахунок в цінних паперах власника для іноземного депозитарію. Це дасть змогу з'єднати інфраструктуру вітчизняного та міжнародного фінансових ринків для забезпечення доступу іноземного капіталу в Україну. 

Крім того, це можливість розширити звʼязок з міжнародним центральним депозитарієм Clearstream Banking Luxembourg. Іноземці ще раніше мали змогу купувати цінні папери, але лише у гривні. Зараз працюють над розширенням інструментів, доступних іноземним інвесторам через міжнародний депозитарій.

У НБУ підкреслили, що ці зміни також дадуть змогу виконати зобов’язання України, зафіксовані меморандумом з МВФ. 

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Бельгія приєдналась до відновлення обʼєктів критичної та соціальної інфраструктури в Україні. Бельгійське державне агентство з розвитку Enabel отримало фінансування у розмірі $150 млн, що надійшли за рахунок заморожених у Бельгії російських активів. 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

349

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом