В Австралії збудували житлову висотку у вигляді соснової шишки. Фото

На узбережжі в австралійському Квінсленді завершилося будівництво багатофункціонального житлового комплексу, що зовні нагадує форму соснової шишки.

Як повідомляє Dezeen, для девелоперської компанії FORME проєкт розробило архітектурне бюро Koichi Takada Architects. Для надання форми будівлі використовувалися висувні сітчасті дерев'яні перегородки на великих балконах.

Сосни Норфолку, що ростуть поруч, які внесені до списку національного надбання, оточують ділянку, де будувався цей будинок. У зв'язку з цим житловому комплексу дали назву – Норфолк.

Це десятиповерхова будівля, на якій розмістилося 15 апартаментів. Нагорі – два пентахауси, у розпорядженні мешканців яких будуть свої басейни на даху. На першому поверсі розташується спортивний зал, кімнати для відпочинку, ще один басейн та сауна.

"Так само, як і соснові шишки, коли захищають своє насіння від негоди й відкриваються в ідеальних природних умовах, архітектура Норфолку адаптована для захисту мешканців від негоди та відкрита, щоб насолоджуватися протягом 300 днів субтропічним сонцем і приголомшливою природою", - зазначають автори проєкту.

Концепція "захисту" виражається як у вигнутих формах балконів будівлі, які перекривають один одного, створюючи тіні, так і в серії розсувних решітчастих дерев'яних перегородок, їх можна зрушити в потрібне положення для усамітнення або створення додаткової тіні.

Квартири розташовані по всій довжині поверху, розділені на вітальню, спальні по обидва боки від невеликого майданчика, що сполучається з ліфтом та основними сходами. Столова та кухня з відкритим плануванням виходять на балкон, звідки відкривається панорамний вид на море.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Мельбурні побудували один із найвужчих у світі хмарочосів, висота якого склала 184 метри, при цьому ширина в найтоншій його частині – трохи більше 11 метрів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

128

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом