Уряд змінив порядок ведення е-системи у сфері будівництва

Порядок ведення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва було змінено, відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів на засіданні 27 серпня.

Про це розповів міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, повідомили у пресслужбі Мінрегіону.

За його словами, тепер висновки про можливість (або неможливість) розміщення на ділянці землі виробничих підприємств, евакуйованих із зони бойових дій, створюватиметься виключно з використанням Реєстру будівельної діяльності. Крім того, через кабінет у е-системі можна буде подавати запити до відповідного органу містобудування та архітектури щодо отримання висновку.

"Ухвалене рішення дозволить прискорити процес переміщення евакуйованих із зони бойових дій підприємств, а також розміщення об'єктів для тимчасового проживання всередині переміщених осіб", - прокоментував Чернишов рішення уряду.

Зокрема, проєкт урядової ухвали передбачає створення запитів щодо отримання висновку, завантаження виконавчими органами рад через електронний кабінет програми комплексного відновлення території. Чернишов зазначив, що розробкою проєкту акту займалося його відомство.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в Україні виробництво вікон впало втричі. Така ж складна ситуація з виробництвом мінеральної вати та металопрокату. Відомо, що через війну частина виробничих потужностей опинилась на окупованих територіях.Тому багато підприємців були змушені перевозити потужності до безпечних регіонів.

Також аби швидше розв'язати питання з будівельними матеріалами в Україні створили Оперативний штаб.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

119

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом