Уряд ліквідував регіональні підрозділи ДІАМ

1 хв

Кабінет міністрів України погодив ліквідацію п’яти структурних підрозділів Державної інспекції архітектури та містобудування України у регіонах та зменшення кількості заступників голови установи. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді України Тарас Мельничук.

"Погоджено, з метою приведення у відповідність до положень постанови Кабміну від 29 грудня 2023 року №1410 "Деякі питання скорочення чисельності працівників органів виконавчої влади" граничної чисельності державних службовців та працівників Державної інспекції архітектури та містобудування України, пропозицію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури щодо ліквідації територіальних органів Державної інспекції архітектури та містобудування", — пояснив Мельничук.

Ліквідували:

  • Західне міжрегіональне управління ДІАМ (Львів);
  • Центральне міжрегіональне управління ДІАМ (Житомир);
  • Центрально-Східне міжрегіональне управління ДІАМ (Дніпро);
  • Східне міжрегіональне управління ДІАМ (Краматорськ);
  • Південне міжрегіональне управління ДІАМ (Одеса).

Також зменшили кількість посад заступників голови ДІАМ до трьох.

Нагадаємо, ДІАМ володіє повноваженнями проводити перевірки, видавати приписи усунення порушень вимог законодавства, зупинення підготовчих та будівельних робіт, усунення порушень ліцензійних умов та ін.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, також з лютого 2024 року ДІАМ отримала повноваження слідкувати за якістю будівельної продукції. Зміну внесено відповідно до вимог закону "Про надання будівельної продукції на ринку" та "Технічного регламенту будівельних виробів (продукції)", затвердженого Кабміном у 2006 році.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом