За якістю будівельної продукції тепер слідкуватиме ДІАМ

Будівельні матеріали увійшли до переліку продукції, за якою здійснюватиметься державний ринковий нагляд. Про це йдеться у постанові уряду від 16 лютого.

Зміну внесено відповідно до вимог закону "Про надання будівельної продукції на ринку" та "Технічного регламенту будівельних виробів (продукції)", затвердженого Кабміном у 2006 році.

Як йдеться у документі, органом, який здійснює державний ринковий нагляд за якістю будматеріалів визначено Державну інспекцію архітектури та містобудування (ДІАГ).

Нагадаємо, Верховна Рада у вересні 2021 року ухвалила закон про запровадження технічного регламенту на будівельну продукцію, який забезпечить імплементацію до законодавства України положень регламенту Європейського Союзу щодо якості будівельних продуктів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, в Україні для виробників будівельної продукції розробили "Дорожню карту", що допоможе імплементувати Регламент ЄС 305 та вийти на євростандарти.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

1.2т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом